Pedagogiskt material

På den här sidan har vi samlat delar av det material som har utvecklats under projektets gång. Här kan ni som kommuner, skolor och pedagoger både inspireras och skapa er en bild av projektet, från första pedaltramp till sista steg. I samverkan med våra partners håller vi på att utveckla och digitalisera materialet och vi ser fram emot att så småningom erbjuda fler kommuner och skolor att köra hela konceptet.

Vi vill dock redan nu ge er som redan nu är intresserade av att testa konceptet en möjlighet, så här hittar du bland annat filmer att visa föräldrar, inspirerande film att se med barnen, en animerad steg-för-steg guide som beskriver projektet, exempel på uppdrag samt ett introduktionsbrev som pedagoger har läst tillsammans med barnen.

 

Informationsmaterial om projektet, det finns en pdf nedan som går att skriva ut.

Ladda ner PDFen ”Brev om Aktiva skoltransporter”

Här följer exempel på några filmer som utvecklats under projektet, det går bra att visa dem på föräldramöten eller för lärarkollegor om ni vill. 

 

 

https://vimeo.com/529234316
 

Nedan ser ni exempel på några uppdrag som eleverna kan göra på väg till och från skolan och som läraren sedan kan använda i sin undervisning:

På nedanstående länk hittar ni Lärarportalen. För att få tillgång till materialet krävs lösenord och är i nuläget något som vi bara kan erbjuda våra projektpartners.

https://skola.aktivaskoltransporter.se/index.php

På nedanstående länk hittar ni en betaversion av barnspelet ARSchoolyard som kan användas i skolan 

https://s.mixtive.com/arschool/aktivaskoltransporter.php

 

 

Hjälp oss utveckla projektet!

Vi vill ha din hjälp att utveckla projektet vidare! Ni som pedagoger får gärna komma med era och barnens reflektioner, synpunkter och inspel. Kontakta oss här.